pühapäev, 24. aprill 2016

Reede 22.04

22.04 KÜLASKÄIK HENRY BORGI FIRMASSE

Rääkisime  ükspäev Helenale, et meid Borgi firmas ( kangaste ja sadulsepa töövahendite hulgimüüja) ukse pealt kaugemale ei lastud ja väga suhelda ei soovitud. Nädal hiljem teatas ta meile, et reede hommikul tehakse sinna sadulsepa õpilastega väike külaskäik ja me oleme samuti oodatud. 
Hommikul võeti meid kõiki sõbralikult vastu. Borg on perefirma, milles töötab siis juba kolmas põlvkond + sõbralik berni karjakoer, kes ühel hetkel kogu külaliste tähelepanu endale sai. Tutvustati paari sõnaga firmat ja lubati lahkelt ringi vaadata. Osa toodetest on Nevotexi valikust, kuid kohapeal olemasolevaid kangaid  on muidugi rohkem ja suuremas valikus kui meil.
Samuti ootasid laual värske kohv ja saiakesed. (Ma ei saa aru, kuidas nad siin Soomes nii maitsvaid saiakesi küpsetavad!?).
Katri ostis kaasa endale polstrikinnitusnõelad ja nööri, mina väikse sõra , millega naelu või klambreid eemaldada. 
Koolis oli meil „puidupäev“ . Enne segasime kummuti jaoks valmis shellaki +piirituse  ja jätsime selle esmaspäevani lahustuma.
Katri jätkas pilastrite servade lihvimist  ja mina tegin edasi oma Projekti. 
Kuna tooriku servades olid oksaaugud, siis tuli seda natuke kitsamaks saagida. Tegelikult jäi ühe serva poole  väike auk sisse, aga ma lihtsalt ei raatsinud rohkem materjali maha saagida. No ja  puit ongi ju elav materjal ning see auguke teebki töö omanäoliseks.
Seejärel lõikasin pikkuse parajaks ning Helena juhendamisel seadistasin freespingi ning freesisin kõik servad kergelt kumeraks.
Siis oli põnev töö - eseme otstesse tuli freesida sisse süvendid. Selleks oli  käsifreesiga pink, ning et saada parajat mõõtu süvendit, näitas Helena kuidas vajalikku rakist ehitada. See tegi freesimise väga lihtsaks. 
Seejärel käis töö läbi suure lihvimismasina, algul üks pool ja seejärel teine pool.
Nüüd tuleb teha veel peenem lihv ja seejärel viimistleda. Aga ese tuleb kena ja ma ise olen happy! 
Õhtupoole jalutasin Lahti suusahüppemäe lähedal asuvasse messikeskusesse, kus toimus Lahti Pihapiiri mess ehk eesti keeles lihtsalt Aiandusmess. Lisaks müüdavatele lilledele, taimedele, kommidele, meele, moosile, raamatutele, kosmeetikale jms, esitleti ka erinevaid aiamajakesi ja plastikust tünnisaunu. Reklaami tegid endale ka lillepoed, kes olid teinud temaatilised lilleseaded, mille poolt said külastajad siis hääletada.  Lisaks hulk erinevaid kohvikuid.
Ja Lahti suusahüppemäe jalamil on nüüd ka käidud. Suusahüppetornid ka nähtud, aga ikkagi ma ei saa aru miks keegi vabatahtlikult sealt kõrgelt suuskadega alla tahab hüpata...
selfi :)

kaugelt tunduvad kõrgemad 


kolm õde

 Pildid messilt:
 

                                      





   V.I.Lenini sünnipäev...tulpidega

Gea.

( pildid kommenteeris Katri )




 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar