reede, 15. aprill 2016

Reede 15.04

Täna lõpetasime sahtliservade spooni lõikamise ja lihvimise, nii ,et ükski serv ei jäänud enam karedaks. 
enne lihvimist servade teipimine

Servast spooni lõikamine

...lõunapaus

ka nii võib juhtuda, aga oskaja teeb korda :)

spoonitud sahtlid

uhkust võib tunda ka lähedalt vaadates


Töö ajal põikas meie juurde üks lektorihärra X, kes tuli uurima mis me teeme. Vaatas ja kiitis meie tööd ning uuris, et kas me oleme oma koolis seda tööd õppinud. Kinnitasin, et tõesti oleme  spoonimist õppinud (olin endamisi tänulik, et jõudsin koolis mõlemad intarsiad valmis – nii pressimeetodil kui ka väiksema töö, mis sai TIXOga liimitud), kuid selliste kumerate ja nõgusate pindadega eset teeme esimest korda. Igatahes noogutas ta tunnustavalt.
Siis võtsime ette uuesti Gustavi toolide jaoks värvi segamise. Seekord  põhjaks õige läikiv valge alküüdvärv, millest osa enda jaoks eraldi  topsi valasime. Otsisime värvilaost sobivad värvipastad YX (ookerkollane) ja CH (hall) ning tilkhaaval hakkas Katri neid valgesse värvi segama. Ta on väga osav värvisegaja ning üsna pea oli õige toon käes.
Arutasime veel, et huvitav, et see hall tool mille seljatoe me kinni liimisime ja Katri värviparanduse tegi, seisab ikka veel siin, klient polegi järgi käinud.
Kuna  on reede, siis peale lõunat tegime oma töölauad korda ja sättisime esmapäevaks töövahendid valmis. Järsku jõuab paari päevaga toolidele ja lauale värviparandused ära teha ning siis saab uuesti kummuti kallale asuda.
Läksime Helenat otsima, kui ta meile ukse peal ühe kena prouaga vastu tuli. Ja siis tuli meile kogu senise praktika aja suurim üllatus – proua oli tulnud halli tooli järgi ja tänutäheks töö eest ulatas meile ümbriku kohvirahaga. See oli tõesti liigutav!

esimene honorar

No nüüd me saame Katriga kumbki nädal aega endale  kooli kohvimasinast kohvi suristada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar